Brambory zapečené se zeleninou a mletým masem

Autor receptu: milmach (10 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

V tlakovém hrnci uvaříme brambory ve slupce (cca 10 min.), které po uvaření a vychladnutí oloupeme. Pekáček vymastíme olejem nebo vyložíme pečící folií. Na dno rozprostřeme mleté maso, ochutíme vegetou, případně dle chuti i dalším kořením. Na maso rozprostřeme mraženou míchanou zeleninu - např mrkev, hrášek, kukuřice, ochutíme vegetou. Na zeleninu poklademe brambory nakrájené na plátky. Ochutíme vegetou. V hrnku rozmícháme vejce, mléko a hladkou mouku a touto směsí zalijeme brambory. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme v troubě na 170°C asi 35-40 minut. Před dopečením na brambory rozprostřeme strouhaný sýr (nebo můžeme klást i plátkový sýr), který necháme roztavit.

Komentáře a dotazy…