Bramborový salát s nálevem od Vilemíny

Autor receptu: vilemina (65 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Poměr surovin je těžké přesně určit. Salátu dělám vždy více. Brambory uvařené ve slupce necháme půl dne až den vychladnout. Oloupané nakrájíme mřížkovým kolečkem, přidáme pokrájené okurky, jednu cibuli a jedno jablko, lehce promícháme a zalijeme asi 2 dl nálevu z vody a octa, soli, pepře a hořčice. Musí být silný, hodně kyselý i slaný. Brambory se tak ochutí i uvnitř a nesají tolik majonézy. Promícháme s hráškem a uvařenou mrkví a ještě přidáme několik lžic oleje. Necháme proležet. Nakonec spojíme majonézou - domácí připravíme cca ze 4 žloutků nebo dvou celých vajec a 300 ml oleje. Pokud nám zbydou bílky, můžeme z nich ještě upéci omeletu a do salátu ji přidat.

Komentáře a dotazy…