Bramborové závitky s cibulkou jako příloha

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Uvařené vychladlé a oloupané brambory nastrouháme. Osolíme, přidáme vejce a mouky tolik, aby bylo těsto hladké (raději tužší) a vyválíme na centimetr silný plát. Na omastku osmažíme do hněda cibulku a zasypeme strouhankou, aby se omastek vsákl. Cibulku se strouhankou rozetřeme na bramborové těsto a placku svineme. Rozkrájíme na asi 10cm dlouhé kousky, které na konci rukou uzavřeme, aby cibulka zůstala vevnitř. Vaří se 20-25 minut, jsou dobré jako příloha k pečeni. Můžeme ale podávat i samostatně, přelité šťávou z hovězí nebo vepřové pečeně, se zelím nebo zeleninou.

Komentáře a dotazy…