Bramborové ragú

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Oloupané brambory nakrájet na větší kousky, obě cibule rozkrájet na čtvtky (pokud jsou hodně velké, tak na osminky), mrkev nakrájet na kolečka. V kastrolu rozpustit máslo, vsypat cibuli a restovat tak dlouho, dokud nezezlátne. Přidat brambory, karotku, osolit, opepřit, dochutit novým kořením a hřebíčkem a pod pokličkou ve vlastní šťávě dusit asi 10 minut. Směs zeleniny a brambor podlít menším množstvím horké vody a dál vařit. Když je zelenina skoro měkká, vsypat zelený hrášek a nechat krátce povařit, odstavit. Nakonec ozdobit snítkou petrželky.

Komentáře a dotazy…