Bramborové pirohy

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Brambory uvaříme, necháme vystydnout, oloupeme a nastrouháme, smícháme je s moukou, vejcem a solí. Uděláme těsto, vyválíme ho a nakrájíme čtverečky (nebo kolečka). Na každý dáme cca lžičku libovolné náplně dle své chuti (např. marmeládu, tvaroh, salám, sýr - můžeme udělat jak na sladko, tak na slano) a čtverečky (kolečka) uzavřeme. Taštičky dáme do solené vody a vaříme asi 5 minut, než je z vody vyndáme. Pokud je piroh sladký můžeme pirožek polít máslem, posypat cukrem, skořicí nebo čokoládou; slaný piroh je nejlepší polít vyškvařenou slaninou a můžeme posypat strouhankou.

Komentáře a dotazy…