Bramborové hašé a Krokety

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Haše z kaše 1/2kg brambor, 50g másla, 1dl smetany, 150g vařeného nebo pečeného hovězího masa, 50g slaniny, 1 menší cibule, 2 plátky veky, 1 vejce, pepř, sůl, pažitka, mléko Oloupané brambory uvaříme, slijeme vodu, rozšleháme je metlou a vmícháme polovinu másla a smetanu. Plátky veky namočíme v mléce a rozmačkáme vidličkou. Maso a slaninu umeleme, přidáme vymačkanou veku, drobně pokrájenou cibuli, nasekanou pažitku a spojíme vejcem. Do vymazané zapékací mísy dáme polovinu bramborové kaše, na ni rozetřeme vrstvu masa, kterou osolíme a opepříme. Přikryjeme zbylou bramborovou kaší a vršek poklademe několika kousky másla. Zapečeme asi 15 minut. Smažené krokety 1/2kg brambor, 200g uzeniny, 100g strouhaný sýr, 2 vejce, hl.mouka, strouhanka, pepř, sůl, olej Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, prolisujeme, přidáme sýr, nadrobno nakrájenou uzeninu a 1/2 rozšlehaného vejce. Zpracuje na hladké těsto, pak uděláme krokety, poprášíme moukou, obalíme ve vejci a strouhance, usmažíme na oleji. Jsou dobré se špenátem nebo dušenou zeleninou.

Komentáře a dotazy…