Bramborové halušky se zelím a uzeným

Autor receptu: Haňule04 (4 recepty)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Nejprve si připravíme těsto. Na jemném struhadle nastrouháme brambory, přidáme žloutek, polohrubou mouku, sůl, půl hrnku mléka. Vymícháme řídké jemné těsto. Do vroucí osolené vody protlačujeme přes sítko připravené těsto (voda musí hodně vařit, aby se nám halušky nelepily na dno). Vaříme přibližně 10 minut za občasného míchání. Po uvaření scedíme, necháme okapat a přesypeme do mísy. Na pánvi zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme zelí a krátce podusíme. Před koncem zelí dochutíme solí, cukrem a octem. Podušené zelí přesypeme do mísy s haluškami, přidáme na kostky nakrájené uzené a promícháme.

Komentáře a dotazy…