Bezlepková vánočka

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Do misky dáme droždí, posypeme lžičkou práškového cukru a mícháme až se rozpustí. Přidáme asi 40g bezlepkové směsi, trochu vlažného mléka a vše rozmícháme v řidší kvásek, který posypeme moukou. Přikryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě kynout. Do jiné mísy dáme zbytek směsi, přidáme cukr, sůl, nastrouhanou citron. kůru a dobře promícháme. Do středu směsi uděláme důlek, do kterého dáme žloutky a zkynutý kvásek. Postupně zbylým mlékem zaděláme těsto a nakonec přidáme omyté a spařené rozinky, nakrájené mandle, citronovou šťávu a rozpuštěné vlažné máslo. Těsto dobře propracujeme a necháme vykynout. Zkynuté těsto naplníme do dobře vymazané formy na vánočku (biskupský chlebíček a pod.), potřeme rozšlehaným vejcem, můžeme posypat oloupanými nakrájenými mandlemi. Přikryjeme alobalem a v troubě pečeme zvolna asi 45 minut.

Komentáře a dotazy…