Avokádová majonéza s pastou miso

Autor receptu: Kačka2 (66 receptů)

Japonská pasta miso se připravuje podobně jako sójová omáčka, a je proto skvělým dochucovadlem. S ní připravená avokádová majonéza je skvělá třeba na ryby, do sendvičů a hlavně jako veganská alternativa klasické majonézy.

Množství: cca 200 ml
Obtížnost: Snadné
Příprava: 10 min.
Vaření: neuvedeno
Speciální kritéria: Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
  1. Ujistěte se, že všechny přísady mají pokojovou teplotu, jinak by se majonéza mohla srazit. Rozpulte avokádo, lžící vyberte dužninu do podlouhlé vyšší nádoby vhodné na použití tyčového mixéru. Přidejte vinný ocet, miso a osolte.
  2. Tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Nechte mixér běžet a tenkým pramínkem přilévejte olej, až bude majonéza hladká a krémová. Ochutnejte a dosolte podle chuti. V uzavřené nádobě v chladničce vydrží asi 3 dny.

Komentáře a dotazy…