Americký steak

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 porce a rukou lehce naklepeme. Maso posypeme drceným pepřem. Brambory omyjeme, očostíme kartáčkem, osušíme v utěrce, nakrájíme na měsíčky a postupně na 2x smažíme v oleji. Napřed usmažíme do světle hněda, pak vyndánme, necháme olej znovu rozehřát a usmažíme doměkka. Tak to připravené americké brambory dáme vysušit na papírový ručník a posolíme. Bifteky naskládáme na pánev s rozehřátým olejem a pečeme po obou stranách do měkka. Maso vyndáme a osolíme, brambory rozdělíme na talíře a přidáme upečené maso. Ozdobíme rajčaty a petrželkou.

Komentáře a dotazy…