Americký řízek

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
13× přidáno do oblíbených

Množství ingrediencí odhadneme podle počtu strávníků. Vepřové řízky mírně osolíme, opepříme a naklepeme. Pak je rozložíme do zapékací misky a pokapeme olejem. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm (mohou být i neoloupané se slupkou řádně vydrhnutou) a promícháme s trochou oleje. Z takto připravených brambor vyskládáme v zapékací míse kolem masa „věneček“. Na každý kousek masa dáme půlku kompotované broskve, nastrouháme tvrdý sýr a poprášíme troškou mleté papriky. Takto připravené řízky necháme odležet dva dny v chladu a pak teprve pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut. Podáváme se zeleninovou oblohou nebo zeleninovými saláty.

Komentáře a dotazy…