Ajvar 2

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Všechnu očištěnou a porkájenou zeleninu pomeleme v mlýnku na maso nebo rovnou rozmixujeme. Vmícháme také olivový olej, krupicový cukr, osolíme a vše promícháme, aby se cukr rozpustil. Nakonec přilijeme také vinný ocet a znovu promícháme. Za občasného míchání vaříme jen na mírném ohni přibližně 4 - 5 hodin. Potom skleničky pečlivě omyjeme horkou vodou včetně víček a dobře usušíme. Plníme je teplou připravenou směsí, pevně uzavřeme víčka a při 80°C sterilujeme přibližně 20 - 25 minut. Sklenice opatrně vyjmeme z hrnce na předem připravenou utěrku a necháme vychladnout.

Komentáře a dotazy…