2x halušky

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl
  • 2+1 vejce
  • anglická slanina
  • brynza
  • cibule
  • 1sáček kysaného zelí
  • 1 dl vody
  • 1+1/3 kg polohrubé mouky
  • 1/2 kg brambor
  • 30 dkg špeku
  1. HALUŠKY SE ZELÍM : 1kg polohrubé mouky, 30 dkg uzeného špeku, 1 sáček kyselého zelí, 1/2kg brambor, 2 vejce, cibule, sůl; Smícháme najemno nastrouhané brambory s polohrubou moukou a vejci. Osolenou vodu v hrnci přivedeme k varu, poté připravené těsto přidáváme do vody přes síto s velkými oky. Na pánvi si osmahneme najemno nakrájenou cibuli, přidáme zelí a chvíli smažíme. Zvlášť si vyškvaříme špek. Uvařené halušky následně smícháme s připraveným zelím a špekem.
  2. HALUŠKY S BRYNZOU : 1/3 kg polohrubé mouky, 1 vejce, 1 dl vody, sýr Brynza, anglická slanina, cibule, sůl; V misce smícháme mouku, sůl, vejce a vodu. Do osolené vroucí vody přidáváme pomalu těsto přes síto na halušky. Halušky jsou hotové, když vyplavou na povrch. Scezené horké halušky posypeme brynzou. Vyškvaříme si anglickou slaninu, osmahneme cibulku a vše vlijeme na halušky s brynzou.

Komentáře a dotazy…