Staňte se našimi fanoušky na:

Živáňská v alobale

Autor receptu: Šuldeska (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
38× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z masa nakrájíme řízky, které naklepeme, osolíme a opepříme. Brambory oloupeme, umyjeme a pokrájíme na kolečka. Klobásy rozkrojíme po délce a potom ještě na polovinu. Slaninu nakrájíme na úzké plátky a cibuli na hrubší kolečka. Alobal nastříháme na stejně velké obdelníky dostatečně velké, aby se do nich všechno vešlo. Alobal trochu pomastíme olejem a pokládáme na něj nejdříve posolené brambory, na ně slaninu, potom řízek, klobásu a cibuli. Alobal zabalíme a oba dva konce dobře stlačíme, aby šťáva při pečení nevytékala. Balíčky alobalu dáme na plech a v troubě při mírném ohni necháme 40 až 45 minut péct. Hned podáváme na talíře v alobalu s chlebem a okurkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

junkie09 |13. května 2013
Živáňskou doma milujeme Odpovědět
najkuchtickalenka |5. května 2013
uz dlho chcem zivansku spravit, akosi stale sa to odklada .... navnadila si ma Odpovědět
trnecek |12. března 2013
vyzkouším Odpovědět
Bobina |6. března 2013
aby se brambory k alobalu nepřipekly, doporučuji dát na něho pečící papír Odpovědět
šanela |1. března 2013
podobné děláme a je to lahůdka :-) Odpovědět
aťka |23. února 2013
tak tohle dělávám i na grilu v létě na zahradě- dobrůtka. Odpovědět
jola |14. února 2013
vyzkouším Odpovědět
pavlinf |14. února 2013
mňam už dlouho jsem ji nedělala Odpovědět
evahu |14. února 2013
to bych si dala..mnam Odpovědět
dajul |13. února 2013
dobrota Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!