Staňte se našimi fanoušky na:

Zákusek ala srnčí hřbet

Autor receptu: Penelope (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 26 dkg cukr moučka 26 dkg polohrubé mouky 4 vejce 1 prášek do pečiva 1/5 dl oleje 1/5 dl vlažné vody 2 lžíce kakaa Žloutky s cukrem utřeme a pomalu přidáme olej a vlažnou vodu. Přidáme mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků. Vzniklou směs rozdělíme na dvě poloviny. První polovinu necháme jak je a dáme ji do formy na srnčí hřbet. Do druhé poloviny přidáme 2 lžíce kakaa a dáme jí do druhé formy na srnčí hřbet. Oba srnčí hřbety pečeme na 200 stupňů asi 30 minut. Krém 1/4 kg másla 10 dkg tuku 4 lžíce rumu 2 pudinky 5 dl mléka Z másla, tuku a rumu ušleháme krém, do kterého přidáme puding uvařený v 5 dl mléka. Oba upečené hřbety nakrájíme na plátky a spojujeme krémem a marmeládou (střídáme vždy jeden plát bílý a plát hnědý). Vznikne nám asi 80 cm zákusek, který nakonec můžeme polít čokoládou a posypat kokosem. Před podáváním krájíme šikmo.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |3. dubna 2013
Moc lákavé :-) Odpovědět
marcela.oravcova.39|29. srpna 2013
Ten recept asi nie je uplný ide o vanilkovú chuť, takže vanilkové pudinky s vanilkovou chuťou, je to výborný koláč Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!