Staňte se našimi fanoušky na:

Výpečky zvané rillettes

Autor receptu: orlíček (133 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Ve velkém nízkém kastrolu rozpusťte sádlo a když bude teplé dejte do něj krátce osmažit vepřové.
  2. Troubu vyhřejte na 130°C. Když je maso osmažené po všech stranách, přidejte cibuli a smažte 5 minut a pak přidejte plátěný látkový sáček, do kterého dáte všechno koření, včetně neloupaného, rozdrceného česneku. Přilejte bílé víno, litr vody a rozpůlené vepřové koleno. Uveďte do varu, přidejte pořádnou dávku čerstvého pepře z mlýnku a pak dejte kastrol do trouby, kde ho necháte 4 až 5 hodin.
  3. Každou hodinu směs zamíchejte, aby se nic nepřichytilo na dno a pokud je potřeba, přidejte ke konci procesu trochu vody nebo bujón. Pomocí pěnovačky vyjměte kousky masa na prkénko, koření vyhoďte. Počkejte až maso trochu vychladne a pak jej oberte z kostí. .
  4. Oberte i kolena a podle vlastní chuti kůže vyhoďte nebo nakrájejte na kostičky. Zkontrolujte, zda ve hmotě nezůstaly žádné úlomky kostí. Uveďte do varu přecezenou šťávu, přidejte maso, zamíchejte a znovu uveďte do varu. Hmotu naplníme do uzavíratelných skleniček nebo mističek a dáme do ledničky. S konzumací je třeba počkat tři dny, než se chutě dostatečně prolnou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

jitu3ka|28. dubna 2013
to je ale na dlouho. :-( Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!