Staňte se našimi fanoušky na:

Výborné lívanečky

Autor receptu: zajdixs (62 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
37× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z několik lžic vlažného mléka, trochy cukru a rozdrobeného droždí umícháme kvásek, který necháme vzejít. Mouku vysypeme do mísy, přidáme zbývající cukr, vejce, sůl, máslo (rozehřáté), kvásek a pomalu zaděláme zbývajícím mlékem, aby se nedělaly hrudky. Dobře vmíchané těsto přikryjeme a necháme na teple asi 30 minut kynout. Lívanečník vymastíme olejem či sádlem, rozehřejeme a těsto lijeme v tenké vrstvě do vymaštěných důlků. Když jsou lívance na okrajích opečené dočervena a povrch zatuhlý, obrátíme je a pečeme druhou stranu. Upečené lívance vyjmeme, důlky opět vymastíme a nalijeme další těsto. Ještě teplé je potíráme marmeládou nebo sypeme ovocem, a zdobíme šlehačkou, případně tvarohem či dle chuti. Tip: Do těsta se dá také přidat kousky čokolády, ovoce a dalších dobrot dle chuti. Je to jen na fantazii každého z nás. Dobrou chuť

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |12. května 2013
Krásně naaranžováno, ukládám, může to být velice dobré... Odpovědět
Vlasta78 |10. května 2013
hned bych si dala Odpovědět
gwendy |9. května 2013
přidávám do oblíbených Odpovědět
water |9. května 2013
zkusím :-) Odpovědět
lucie.s.kopecka |8. května 2013
nádhera Odpovědět
Vendula Ševčíková |8. května 2013
zkusím Odpovědět
katka.radova.5 |7. května 2013
v oblíbených :-) Odpovědět
simm |7. května 2013
Zní to zajímavě. :) Odpovědět
najkuchtickalenka |7. května 2013
ukladam :)) Odpovědět
PetaDomca |7. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!