Staňte se našimi fanoušky na:

Sváteční houbová omáčka

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na části másla dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, necháme chvíli osmahnout (ne úplně dotmava), zalejeme vývarem, řádně promícháme nebo i rozšleháme a povaříme. Stačí tak půl hodinky. Mezitím si na zbytku másla osmahneme nakrájené čerstvé hříbky a pak do nich přecedíme provařenou omáčku. Omáčku většinou podávám k pečenému kuřecímu masu, vepřovým minutkám nebo vařenému masu, a to buď s brambory nebo knedlíkem i těstovinami. Můžeme použít i předsmažené houby z mrazáku nebo sušené houby. Ty sušené se uvaří v malém množství vývaru a pak i s tím vývarem se přidají do omáčky a krátce spolu povaří.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jan |7. dubna 2013
Omáčky miluji, uložím a vyzkouším, Marcel díky. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!