Staňte se našimi fanoušky na:

Rakvičky

Autor receptu: roxana-zdena (166 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
30× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do pěny ušleháme žloutky, polovinu cukru, vanilkový cukr a necháme přes noc uležet v chladnu. Druhý den přidáme zbylý cukr, mouku a smícháme v těsto. Z něho vyválíme plát o tlouštce asi 3 mm. Těsto dáme do vymazaných formiček na rakvičky. Zprvu pečeme zprudka v troubě předehřáté asi kolem 200°C. Jakmile začnou nabývat, zlumíme teplotu podle potřeby, kolem 130-150°C, dokud se nedopečou. Každá trouba je jiná, je dobré to hlídat. Před podáváním nazdobíme šlehačkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |19. března 2013
Určitě to ve formě být nemusí, moje maminka je dělala i bez ní, měla ale jiný recept. Odpovědět
iva.hlouskova |17. března 2013
dělávám ruzné tvary nejen rakvičky Odpovědět
any20 |16. března 2013
jsou super Odpovědět
Dessyna |15. března 2013
... a se šlehačkou, samozřejmě...a posypat Grankem. Odpovědět
slava |14. března 2013
zajímavé, něco jako zázvorky Odpovědět
roxana-zdena |14. března 2013
Já to vyčetla z nějaké brožury, které jsem houfhě kupovala a povedly se. Odpovědět
MsGracia |13. března 2013
Zajimavé, na praxi jsme vždy dělali rakvičky ze žloutků a cukru, hned sme je stříkali do dvakrát vymazaných formiček. Ale určitě vyzkouším i tyto. Odpovědět
hanik29|18. září 2014
vyzkouším Odpovědět
Emilly|3. září 2014
Mňamky, vyzkouším. Odpovědět
Martin82|6. dubna 2013
rakvičky nikdy nezklamou, hlavně s domácí šlehačkou.. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!