Staňte se našimi fanoušky na:

Plněné oplatky

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Dříve, než začneme s vařením, si na plech nebo nějakou desku či tác nachystáme jednu oplatku. Dále otevřeme plechovky s mlékem, nasekáme ořechy a tuk rozdělíme na menší kousky, pak na to nebude moc času. Cukr vsypeme do většího kastrolu a za stálého míchání při mírné teplotě jej opražíme pouze dožluta, neměl by se roztékat. V tomto okamžiku přidáme nachystané suroviny a neustále mícháme tak dlouho, až se všechny suroviny spojí a zhoustnou. Potom kastrol odstavíme a ještě chvíli mícháme. Teplou náplní potřeme oplatku do výše asi tak 1 cm a zakryjeme druhou oplatkou. Mírně zatížíme tak, aby náplň nevyjela a necháme vychladnout a ztuhnout. Pak ostrým nožem krájíme na malé čtverečky nebo obdélníčky. Místo ořechů můžeme dát mandle nebo lískové oříšky. Při vaření bychom se neměli věnovat jiné činnosti, je potřeba neustále míchat, rádo se to přichytává. Na zatížení používám větší obdélníkové dýnko, čím větší, tím lepší a na něj ještě postavím těžší nerez kastrolek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Márč |18. března 2013
:-))) u nás na dědině je mívají v samošce běžně nebo v marketu ve městě...a bomba to teda je, moje holky je přímo zbožňují, na Vánoce jsem je musela dělat dvakrát :-D Odpovědět
šanela |18. března 2013
jj, tohle děláme občas na vánoce, je to kalorická bomba a je to neskutečně dobré :-) jen už dlouho mám problém sehnat obdélníkové oplatky, naposled jsem to dělala do kulatých a není to ono, krájet to pak na trojůhelníčky... kde je kupujute? Odpovědět
svetbel|4. května 2013
Recept se mi líbí, ale mám pocit, že to musí být hodně sladké. Salko samo o sobě mi připadá hodně sladké a když k tomu přidám ještě víc jak 30 dkg cukru, tak nevím. Možná to zkusím jen s karamelovým Salkem+ořechy,mandle apod. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!