Staňte se našimi fanoušky na:

Pečený cheesecake

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
15× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Troubu si předehřejeme na 175°, dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. V míse krátce vyšleháme mouku s vanilkovým cukrem, polovinou moučkového cukru, špetkou soli, nasekaným máslem a 1 vejcem. Pak těsto rukama zpracujeme, zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do chladničky. V horké vodní lázni rozpustíme 200g čokolády a necháme aspoň 5 minut chladnout. Mascarpone, zakysanou smetanu a zbytek moučkového cukru vyšleháme se 4 vejci, přidáme pudinkový prášek a nakonec tekutou čokoládu. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na kruh, vyložíme jím přípravenou formu a na bocích dobře přitlačíme. Dno těsta několikrát propíchneme vidličkou. Na těsto navrstvíme čokoládovou náplň a koláč pečeme ve vyhřáté troubě asi 60 minut. Po upečení necháme vychladnout ve formě, pak koláč nakrájíme. TIP NA DOCHUCENÍ: Smetanu přivedeme k varu, odstavíme z plotny a rozpustíme v ní 150g čokolády. Necháme trochu vychladnout. Nakrájený koláč podáváme přelitý teplou čokoládovou omáčkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Aggie|4. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!