Staňte se našimi fanoušky na:

Napité řízky 1

Autor receptu: Romik (113 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
24× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Řízky naklepeme, mírně osolíme, trošku opepříme a pokládáme do mísy se strouhankou, ve které je naklepeme tak, abychom do nich "vbouchali" co nejvíc strouhanky. Když je maso dobře strouhankou obalené, protáhneme je v rozšlehaném vajíčku a osmažíme zprudka na oleji asi 2 minuty z každé strany. Mezitím necháme svařit 1 kostku bujonu s půl kostkou másla (cca těch 10 dkg) a 1/2 litrem vody. Osmažené řízky naskládáme do pekáčku a přelijeme máslovým vývarem z bujonu. Celé dáme zapéct do trouby, až se vývar zredukuje a nasákne do řízků. Pokud máme máslové šťávy více, použijeme ji do šťouchaných brambor, které podáváme jako přílohu. la (cca menší půlka kostky másla)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Persefona |27. dubna 2013
zajímavé Odpovědět
Ivulinda(Ivka) |27. dubna 2013
no, řík áse jim i opilé řízky? i do piva se dávají, asi , no prubneme Odpovědět
Lucie10 |27. dubna 2013
MŇAM Odpovědět
Maruska Zavrelova 3|24. června 2017
Mnam Odpovědět
Milan Joska|26. prosince 2016
Zase někdo změnil název a vydává to za svůj recept. Klasické řízky na ruby. Odpovědět
můra|14. dubna 2014
výborné 1+++dělávám je Odpovědět
barbora 3|9. ledna 2014
taky jsem párkrát dělala a je to dobrota Odpovědět
marie.huttlova|2. června 2013
také musíme vyzkoušet :) Odpovědět
korrrinka|13. května 2013
ukládám! Odpovědět
Babetta|27. dubna 2013
1/2 l vody, toho se skoro bojím..... Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!