Jahodové věnečky
100
18
24
Mléko, máslo, cukr, sůl a citronovou kůru svaříme. Do směsi vsypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nespojí a neuvolní ode dna nádoby. Pak ho přeneseme do mísy a ihned vmícháme 1 vejce. Když těsto vychladne, přidáme postupně ostatní vejce. Těstem pak naplníme zdobící sáček s hvězdicovou trubičkou a na pečící papír potřený olejem, nastříkáme kruhy o prům asi 6 cm. Ty potom uvolníme a v rozehřátém tuku smažíme po obou stranách zhruba 4 minuty dozlatova. Věnečky vyndáme a necháme okapat. Meruňkovou zavařeninu rozehřejeme a pečivo jí potřeme. Z moučkového cukru a citronové šťávy utřeme polevu, kterou věnečky ozdobíme a necháme zaschnout. Můžeme je i jen pocukrovat.