Leknínky s perníčkovou náplní
		
		
			 35
			 0
			 1
		
	
MERUŇKOVÉ CETLE (kolem r. 1880) Tlučený prosátý cukr tři se lžící meruňkové zavařeniny a šťávou ze 1/4 citronu, poté vyválej na cetle a nech sušit ve vlahé troubě. MEDOVÉ CETLE (kolem r. 1850) Rozvaříme v čistém železném polévaném a neoprýskaném kuthánku několik lžic medu až se škvaří a voní jako přeškvařené máslo. Pak kávovou lžičkou namáčenou do vody nabíráme škvařený med a lijeme hromádky na plech, potřený voskem. Necháme ztuhnouti rozlité hromádky a máme výborné léčivé medové cetličky. Kdo přidá hrst strouhaných burských oříšků, rychle zamíchá a odstaví a klade hromádky - má ještě chutnější sousto.