Staňte se našimi fanoušky na:

Medové kornoutky s máslovým krémem

Autor receptu: petra.stefanova.7 (58 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
183× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na vál si připravíme mouku, cukr, med, mléko, žloutky a jedlou sodu, vše důkladně propracujeme na hladké, tužší těsto - nesmí se lepit, aby šlo snadno rozválet na plát. Těsto na kornoutky necháme asi 2 hodiny v chladničce odpočinout a pak z něj vyválíme velmi tenký plát, ze kterého vykrajujeme kolečka o průměru asi 6-7 cm. Kornoutky pečeme v hodně vyhřáté troubě a jakmile začnou zlátnout, ihned plech vyndáme a ještě teplé stáčíme do kornoutků (použila jsem zdobičku na krém). Stočené kornoutky necháme vychladnout. Rozehřejeme si čokoládu s kouskem 100% tuku a okraje kornoutku v ní namáčíme. Opět necháme zatuhnout. Pak už jen kornoutky plníme pomocí cukrářského sáčku zvoleným druhem máslové náplně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

ka002 |27. května 2013
mňam Odpovědět
aknalb |26. května 2013
vypadají luxusně :-) Odpovědět
dagos |17. května 2013
ty jsou nádherné, dávám do oblíbených :-) Odpovědět
eviti |15. května 2013
jsou na jedničku -závidím kuchařce Odpovědět
sari |13. května 2013
uložím Odpovědět
freya |13. května 2013
taky ukládám :-) Odpovědět
Romik |12. května 2013
Pěkné Odpovědět
A |11. května 2013
hezké Odpovědět
ursusu|21. prosince 2015
..jsou výborné, dělala jsem je letos poprvé a trošku jsem z nich měla respekt, neboť jsem vůbec nevěděla jak na to. Po svých zkušenostech doporučuji - těsto udělat hodně tuhé a při vyválení hodně podmoučit vál i váleček, jinak se lepí a nejde vyválet na velmi slabo . optimální je opravdu něco kolem 1 mm. Vykrálela jsem si kolečka o průměru cca 5,5 mm a velikostně jsou kornoutky akorát a doporučuji opravdu péci po malých dávkách. protože jinak nestihnete stočit - těsto rychle chládne, a pak se už láme... Pekla jsem cca po 6 - 10 ks na 180 st. - jakmile začne růžovět, rychle z trouby ven a přes zdobící špičku okamžitě smotat a přitisknout okraje k sobě. Jinak těsto je velmi dobré - po schládnutí sice ztvdne a pokud chcete upravit tvar kornoutku, tak se láme, ale druhý den jsem již po zanechání v dóze před zdobením měla krásně vláčné... Odpovědět
krups|13. řijna 2014
nádhera, musím vyzkoušet Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!