Staňte se našimi fanoušky na:

Mandarinkový zákusek

Autor receptu: Iness (83 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
260× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Korpus: 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek krupicového cukru, 0,5 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva Krém: 140 g másla a 60 g polohrubé mouky na jíšku, 1/2 l mléka, 200 g změklého másla, 180 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 konzervy mandarinek nastrouhaná čokoláda na ozdobu Suroviny na těsto smíchejte v míse a rozetřete na plech vyložený papírem na pečení. Upečeme (20-25 minut při 180°C). Mezitím, co se peče korpus, začněte s krémem. Na pánvi rozpusťte 140 g másla, zaprašte ho moukou a usmažte řídkou světlou jíšku. Stáhněte z plotny a za stálého míchání do jíšky po troškách přidávejte mléko. Vraťte na plotnu za stálého míchání přiveďte k varu a vařte až vám vznikne hustá hmota. Odstavte a nechte úplně vychladnout. Zatím si naskládejte okapané mandarinky na upečený korpus. Změklé máslo smíchejte s cukrem krupice, vanilkovými cukry a směs vmíchejte do vychladlého jíškového základu. Nakonec si vezměte elektrický šlehač a krém důkladně vyšlehejte. Hotový krém rozetřete na mandarinky a posypejte nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a potom už jen mlsáme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

beaa |19. května 2013
lákave Odpovědět
tepito |17. května 2013
zkusím Odpovědět
FOTOrecepty |17. května 2013
Opravdu zajímavé. Odpovědět
Aidel |14. května 2013
Mňam :-) Odpovědět
junkie09 |13. května 2013
vypadá to moc lákavě!!! Odpovědět
lucie.urbankova.5 |13. května 2013
mňamka Odpovědět
A |11. května 2013
za 1* Odpovědět
hana.molcarova |11. května 2013
Určitě zkusím snad se povede tak jak má :) děkuji za tip na určitě výbornou buchtu :) Odpovědět
Iness |11. května 2013
jarča: Tak to se mýlíš :-). Byla by jsi velice překvapená, jak je jednoduchý ;-). Odpovědět
tereza.bartova.3 |10. května 2013
Výborný, už je v lednici, fakt super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!