Staňte se našimi fanoušky na:

Jemná švestková čokoláda

Autor receptu: pskrob (39 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme, nebo pomeleme v mlýnku na maso. Vzniklou kaši přelijeme do hrnce a přidáme krupicový cukr. Švestky rozvaříme 20-30 minut. Směs necháme částečně vychladnout a propasírujeme. Potom přidáme kakao, vanilkový a skořicový cukr a uložíme na 24 hodin do lednice. Druhý den opět asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum, směs promícháme a plníme do sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

IVETULIATKO |30. srpna 2013
jej už davno som robila ešte ako 20 ročna dakujem a ukladam Odpovědět
b* |27. srpna 2013
uloženo mám Odpovědět
M* |27. srpna 2013
ráda receptík zkusím Odpovědět
Márč |26. srpna 2013
Tak ze švestek znám povidla a slivovici, ale čokoládu? To musím vyzkoušet, skvělý recept, díky...:-) Odpovědět
b* |26. srpna 2013
musím zkusit Odpovědět
Hanina |26. srpna 2013
dobrý nápad, vyzkouším Odpovědět
vilemina |26. srpna 2013
I mě to zajímá, mohl byto být i dobrý tip na jedlý dárek... Odpovědět
Sarka3 |26. srpna 2013
To vypadá báječně, to musím vyzkoušet :) Odpovědět
Michele |26. srpna 2013
zajímavé Odpovědět
Sofii |25. srpna 2013
něco podobného jsem už zkoušela loni. Je to báječná náplň do palačinek :o) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!