Staňte se našimi fanoušky na:

Estonský kringel

Autor receptu: sarka.tuslova (57 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve z uvedených surovin zpracujeme těsto a necháme nakynout. Cukr smícháme se skořicí. Nakynuté těsto rozdělíme na 2 díly. Každý díl rozválíme na obdélní. Po celé ploše natřeme změklým másla a posypeme směsi cukru se skořicí. Potom obdélník srolujeme jako roládu. Ostrým nožem rozkrojíme po délce a ty pak zamotáme dohromady. Z pletence zformujeme věneček a přeneseme ho na plech vyložený papírem na pečení. Necháme ještě chvíli kynout a pak vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Upečeme dozlatova, asi 20 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |16. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
dajul |1. června 2013
krásný...vyzkouším Odpovědět
JanaB |31. května 2013
Zajímavé, hezké foto. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!