Staňte se našimi fanoušky na:

Domáci mliečny marcipán na modelovanie

Autor receptu: Janka D. (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
101× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Cukor so sušeným mliekom zmiešame a po kvapkách pridávame vodu,pokiaľ sa celá zmes nespojí a je tvarovateľná. Po zmiesení pridávam ešte za lyžičku CERY,marcipán ostane krásne lesklý a nelepí sa. Túto hmotu používam aj na poťahovanie celej torty. Pripadá mi ako K2 konzistenciou,ale lepšie schne a je vhodná aj na ružičky,lebo krásne drží. Keď ju vyberiem z chladničky,nemusím ju dávať do mikrovlnky,dá sa krásne rukami rozpracovať.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

majdik1515 |19. dubna 2013
Krásné a roztomilé Odpovědět
li33 |19. dubna 2013
supr Odpovědět
lucy3 |7. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Konato |7. dubna 2013
Krásné! Odpovědět
Jirulle |4. dubna 2013
Moc krásné! Odpovědět
li33 |4. dubna 2013
zkusím Odpovědět
Janka D. |4. dubna 2013
aj tak sa dá,ale toto je rýchlejšie a dobre sa s tým pracuje,len tu vodu treba pridavat fakt po kvapkách,aby bola hmota tvárnejšia a nie riedka Odpovědět
MsGracia |3. dubna 2013
Na praxi se modelovací hmota dělala ze sušeného mléka,cukr moučka a cukerný rozvar,ale pokud není cukerný rozvar tak stačí sušené mléko a dvojnásobek dávky cukru,s přidáním třeba tresti na chuť. Já doma si dělám vždy cukerný rozvar neboli fondan: 500g cukr krupice a 2dl vody. Dávám vařit a sbírám pěnu, pak z očka z obyčejného drátu zkouším zda rozvar je. Je hotový pokud z očka jdou řetízky. Po uvaření zakapu citronovou šťávou a nechám zchládnout, poté vyšlehámdo hladké bílé hmoty. Odpovědět
Peťule.m |2. dubna 2013
Musím vyzkoušet.. ;-) Odpovědět
sussan |1. dubna 2013
To je nááádhera. :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!