Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí mandlový likér

Autor receptu: Gabrielle (260 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve ve vodě 2 hodiny pozvolna vaříme uzavřené plechovky se salkem. Vznikne nám karamelu podobná hmota, tu necháme vychladnout. Později si uvaříme pudink podle návodu na obalu. Pudink nemusí být nutně mandlový, můžeme použít vanilkový a likér následně provonět pro změnu vanilkovou esencí. Pudink necháme za stálého míchání vychladnout, vmícháme salko, vlijeme rum a pár kapek esence. Vše důkladně zpracujeme pomocí mixéru. Hotový likér plníme nejlépe do skleněných lahví a skladujeme je v ledničce. Hodí se výborně jak k pití, tak i do ovocných salátů a k polévání zmrzlinových pohárů.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucie.s.kopecka |6. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Vlasta78 |6. května 2013
slaďárna :-) Odpovědět
Linda |6. května 2013
zkusím Odpovědět
tepito |6. května 2013
výborný Odpovědět
snilek21 |6. května 2013
dobrota, Odpovědět
slavuska |5. května 2013
dobré Odpovědět
gwendy |5. května 2013
mňam Odpovědět
water |5. května 2013
mňam Odpovědět
Sefa |5. května 2013
hmmmm Odpovědět
vivianr|12. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!