Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí čerstvý sýr

Autor receptu: Gogosek (17 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
17× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejlepší je mléko přímo od kravičky, hlavně musí být plnotučné. Mléko dáme vařit a těstě před bodem varu pomalu přiléváme jablečný ocet, já přidala 30 ml, ale může se stát, že přidáte i trošku víc. Musí začít oddělovat syrovátka a začnou se tvořit malé hrudky. Potom to přecedíme přes plátýnko a ochutíme solí a pažitkou a necháme tak hodinku vychladnou v ledničce.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Anule Anina|22. září 2020
Takhle delam jiz leta klasicky tvaroh,pouze mleko a ocet! Odpovědět
Aggie|17. května 2013
vyzkouším :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!