Staňte se našimi fanoušky na:

Domácí(Americko-Francouzký) chléb

Autor receptu: Bagorz (56 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
35× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ingrediencie zmiešame dohromady. Vznikne riedka, nevzhľadná hmota-zatiaľ. Misu prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 12-16hod. pri 21-22°C kysnúť. Po 12hod.kysnutia cesto vylejeme na dobre pomúčenu dosku, prehnem na kríž ako obálku a položím na pečiaci papier. Potom necham 2hod.kysnuť.Pol hod.pred koncom kysnutia zapnem trúbu na 220°c-to je nie na plno(plyn) a vložím samostatný hrniec.Po uplynutí zmienených dvoch hodinách cesto aj s papierom rychle vložím do hrnca a prikryjeme pokličkou. Pokiaľ Vám netesní poklička,hrniec ešte prikryjem alobalom a pečiem 45min.a potom odkryté 15-20min.Upečený chlieb zbavíme pečiacého papiera a položíme na mriežku,aby sa vydýchal. Originál aj s videom nájdete na stránkách pana Cuketky pod Názvom "nehnětený chléb",alebo "můj třetí chléb".Ja som ho takto nazval preto,že ho pečú v Amerike,ale je to chlieb Francúzského typu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

HaBo |27. února 2014
dělám 1* Odpovědět
slava |12. června 2013
1*** Odpovědět
lucahal |1. června 2013
krásný Odpovědět
Trrri |29. května 2013
dobrý tip :))) Odpovědět
FOTOrecepty |15. května 2013
Moc zajímavé, doporučuji. Odpovědět
lucikpucik |13. května 2013
zkusím Odpovědět
Michi |11. května 2013
zajímavé Odpovědět
Sofii |9. května 2013
Chleba doma peču často a když náhodou praskne, tak jsou všichni nadšeni, ty praskliny jim chutnají nejvíce :-))) Odpovědět
Hoban |6. května 2013
ukládám Odpovědět
planeta |30. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!