Staňte se našimi fanoušky na:

Domáca ťarhoňa

Autor receptu: najkuchtickalenka (135 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Veganské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
29× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • rostlinný olej
  • tarhoňa
  • sůl
  • mletá červená paprika
  • studená voda
  • posekaná petrželová nať
  • mouka (dle potřeby)

Pracovní postup:

Do rozšľahaných vajec vmiešame toľko múky, aby vzniklo veľmi tuhé, takmer sa rozsýpajúce cesto. Cesto postrúhame na hrubšom strúhadle, roložíme na dosku a necháme obschnúť. Na rozohriatom oleji v hlbšej rajnici opražíme cibuľu, pridáme tarhoňu, osolíme, posypeme mletou červneou paprikou a za stáleho miešania pražíme. Zalejeme studenou vodou, premiešame a prikryté dusíme. Počas dusenia niekoľkokrát premiešame a podľa potreby dolievame vodu. Hotová tarhoňa by sa mala sypať ako udusená ryža. Pred podávaním posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Vlasta78 |8. května 2013
miluji tarhoňu,vždy si jí na Slovensku kupuji,v ČR je málokde Odpovědět
mamina1985 |8. května 2013
zajímavé Odpovědět
simm |8. května 2013
Zní to zajímavě. :-) Odpovědět
eviti |8. května 2013
zajímavé Odpovědět
uuu|11. května 2013
tarhoňu bych někdy ráda ochutnala Odpovědět
šupina73|8. května 2013
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!