Staňte se našimi fanoušky na:

Brněnské dortíčky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
45× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z vytvořeného těsta (mouka, tuk, cukr moučka, vejce, cukr vanilkový) vykrajujeme kolečka, vždy tři spojíme krémem. Prostřední kolečko namáčíme v rumu. Potíráme polevou (jakou máme nejraději) a zdobíme cukrovou rýží nebo různými ozdobičkami dle obrázku. Krém: máslo, moučkový cukr, žloutek.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

silvie.andrejkova |11. června 2013
krásné:-) Odpovědět
Barficka |27. května 2013
krásné Odpovědět
lucikpucik |22. května 2013
taky dělám, supér Odpovědět
Bábrle Inka |16. května 2013
Ivo já je dělám už asi 20 let a vůbec si nepamatuju, jak k tomu názvu přišly. Možná jsou od mé brněnské babi .... fakt už nevím :-)). Oni to jsou vlastně placičky a dělám na ně jak čoko polevu (nebo citronovou) s různými ozdobičkami, tak ty barevné - docela se na tom dá vyřádit. Odpovědět
Bábrle Inka |12. května 2013
Normálně nám vydrží tak do Silvestra - bez zdravotní újmy. Ale všechno cukroví máme v hodně chladném špajzu. A jinak cukroví co zbyde dáváme do mrazáku a postupně vytahujeme ke kafíčku :-))) Záleží na kvalitě másla, pak vydrží docela dlouho. Odpovědět
šanela |12. května 2013
nádherné :-) jak dlouho vydrží? jde o ten krém, aby třeba nezkysl... Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
super Odpovědět
Lucie10 |10. května 2013
SUPER Odpovědět
Hoban |6. května 2013
ukládám Odpovědět
luciedostal |4. května 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!