Staňte se našimi fanoušky na:

Sendvič s lilkem

Autor receptu: Kačka2 (75 receptů)

K vytvoření receptu mě inspiroval sendvič, který jsem ochutnala na Sicílii. Tam jsou totiž v oblasti přípravy nejrůznějších dobrot z lilku opravdoví mistři.

Množství: Pro 2 osoby
Obtížnost: Snadné
Příprava: 35 min.
Vaření: 15 min.
Speciální kritéria: Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Lilek nakrájíme na 1 cm silné plátky. Osolíme a necháme 30 minut na sítu vypotit. Pak opláchneme a pomocí utěrky vysušíme dosucha (i mačkáme).
  2. V misce smícháme nasekanou petrželku, česnek a kapku olivového oleje.
  3. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej (nebo směs slunečnicového a olivového) a smažíme na něm lilky dočervena. Vyjmeme a necháme krátce okapat na papírových utěrkách. Zkusíme prstem - tužší kousky nejsou dostatečně propečené, tak je dáme ještě na chvíli dopéct do předehřáté trouby.
  4. Ještě teplý lilek dáváme postupně do misky s petrželkou a zlehka promícháváme, aby se chutě prolnuly.
  5. Pánev po lilku vytřeme papírovou utěrkou a na troše olivového oleje opečeme plátky halloumi dozlatova. V troubě po lilku lehce opečeme chleba proříznutý na půlky. Můžeme lehce potřít olejem a dát pod gril.
  6. Na spodní díl chleba naklademe silnou vrstvu lilku – plátky se mohou trochu překrývat. Pak poklademe plátky sýra a nakonec plátky rajčátek. Přiklopíme druhou půlkou chleba a trochu stlačíme rukou. Ihned podáváme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!