Staňte se našimi fanoušky na:

3 krémy pro každou příležitost

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
56× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

VANILKOVÝ KRÉM: 3 žloutky,50g cukru,1 lžičku solamylu,250ml smetany,1 vanilkový lusk a špetku soli. Žloutky ušleháme s cukrem,přidáme vanilkovou smetanu (smetanu dáme vařit na velmi mírný oheň a pomalu ohříváme,vanilku podélně rozkrojíme a hranou nože vyškrábeme obsah lusku; lusk i jeho obsah přidáme k vařící se smetaně a za občasného michání necháme cca 5 min aromatizovat), se solamylem a za stálého míchání zahříváme,dokud směs nezhoustne. Krém nevaříme,žloutky by se srazily. Pokud chceme zmrzlinu, necháme krém zchladnout a za občasného míchání dáme na 1,5 hodiny mrazit. MOCCA KRÉM: Zhotovíme jej podobně jako vanilkový krém, jen místo smetany použijeme mléko, které ochutíme pouze půlkou vanilkové tobolky. Na závěr do dosud horké směsi přidáme 3-4 lžičky instantní kávy a po vychladnutí vmícháme do krému trochu šlehačky. KAKAOVÝ KRÉM: 3 dl mléka rozmícháme s 30g hrubé mouky,2 žloutky,120g moučkového cukru,20g kakaa a uvaříme hustý krém. Do vychladlé hmoty zamícháme 50g másla a trochu rumu. Ušleháme 2 bílky s 20g cukru krystal a přidáme do krému.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Trrri |24. května 2013
mňam, to bych si dala :-) Odpovědět
Semyaza |14. května 2013
super Odpovědět
Hospodyňka |10. května 2013
díky Odpovědět
simm |7. května 2013
Vypadá to zajímavě. :) Odpovědět
VELKAKOKI |3. května 2013
vytisknu a dám na oči Odpovědět
Janka D. |24. března 2013
dakujem Odpovědět
FOTOrecepty |16. února 2013
Uložím si, bude se hodit. Odpovědět
evahu |12. ledna 2013
dobré krémy, hezké foto Odpovědět
Georgina |7. ledna 2013
taky ukládám Odpovědět
liza |7. ledna 2013
ukládám, určitě se budou hodit jak budu péct Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!