Staňte se našimi fanoušky na:

Žlutá hrachovka

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Uvaříme hrách v 1,2 l vody s 2 plátky slaniny, 2 stroužky česneku a bobkovými listy. Když je hrách téměř hotový (v případě namočeného hrachu cca 30 minut, suchý hrách cca 60 minut - záleží na kvalitě hrachu), vyndáme slaninu a bobkový list (česnek podle chuti necháme nebo vyndáme). Připravíme jíšku - nakrájíme zbytek slaniny (i tu vařenou) a cibuli nadrobno. Slaninu osmažíme na oleji, přidáme cibuli a osmahneme. Prolisujeme zbylý česnek, přidáme k cibulce a smažíme další minutu. Ještě přidáme mouku a smažíme tak dlouho, dokud nebude zlatožlutá. Odstavíme ze sporáku, posypeme paprikou a majoránkou, promícháme a přidáme přímo do vroucí polévky, dobře promícháme. Dál přidáme bujon nebo masox a znovu promícháme, za stálého míchání vaříme 4-5 minut. Hustotu upravíme buď troškou vody (pokud je příliš hustá) nebo naopak instantní jíškou (pokud je řidší), osolíme a opepříme. Rada: Můžeme podávat s trochou zakysané smetany a chilli papričkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Estrella |19. září 2014
like Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!