Staňte se našimi fanoušky na:

Zajíc na černo pro 6 osob

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Připraveného a naporcovaného zajíce osušíme, prošpikujeme klínky slaniny a ze všech stran ůehce osolíme. Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na drobnější kostky a na tuku důkladně opečeme ze všech stran společně s kořením a bylinkami. Přidáme i hrstičku slaninových kostiček, které dají omáčce báječnou chuť. Přidáme pokrájenou cibuli a pro lepší chuť základu i trošku cukru, který necháme zkaramelizovat. Do hrnce se základem vložíme zajíce a opečeme ho ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Přidáme švestková povidla a zarestujeme je do zeleninového základu, ke kterému přidáme lžíci octa a pár plátků citrónu. Podlijeme zvěřinovým vývarem a dobrým červeným vínem. Pod poklicí necháme zvolna dusit do změknutí masa. Zajíce vyjmeme a uchováme v teple, omáčku zahustíme strouhaným perníkem a necháme několik minut rozvařit. Omáčku propasírujeme přes jemné sítko, odstraníme všechno koření a omáčku dochutíme hrstí rozinek, předem namočených ve slivovici. Při podávání posypeme porce zajíce troškou nasekaných vlaškých ořechů, které jsme předem na suché pánvi opražili. Ve finále je možno pro lepší chuť omáčky přidat i lžičku rybízové zavařeniny (nejlépe z černého rybízu) a lžíci naložených brusinek. Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky nebo brambrové noky. 1 porce = 630 kcal - T 28 - S 43 - CH 143

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!