Staňte se našimi fanoušky na:

Wiener Kränze - původní recept kolem r. 1910

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse promícháme všechny sypké přísady, přidáme měkké máslo, vejce a zadělejte vláčné těsto. Na vále je přehněte a nechte v chladu. Asi po hodině vyndáme a uždibujeme kousky, které vyválíme pod dlaní na tenké pramínky, přehneme je a spirálovitě stočíme, spojíme do tvaru věnečků. Vrchní stranu každého kousku potřeme rumem, posypeme moučkovým cukrem, suchou stranou položíme na plech a pečeme v méně až středně vyhřáté troubě - věnečky musí zůstat světlé! Naše rada: Moderní hospodyňka těsto zadělá v robotu a nechá odpočinout ve fólii. Pokud pečeme v elektrické troubě, tak na 165°C. Další varianta (už mnohem pozdější) jsou věnečky dvoubarevné a také dobré, jen do části těsta přidáme kakao, karob nebo čokoládu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Ahasver |24. řijna 2016
zajímavé Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!