Staňte se našimi fanoušky na:

Vepřové maso dušené v mrkvi

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Opláchnuté vepřové maso nakrájíme na kousky přibližně po 25g. Připravené maso osmahneme na polovině dávky tuku, osolíme je, mírně podlijeme vodou a dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby doléváme teplou vodou. Očištěnou mrkev podélně rozkrájíme, nakrájíme na plátky a přidáme k poloměkkému masu. Po krátkém podušení pokrm zahustíme světlou zasmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Dobře rozmícháme, ochutíme muškátovým květem a mletým pepřem a společně dusíme. Ke konci pokrm ochutíme cukrem, zalijeme mlékem a společně dodusíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!