Staňte se našimi fanoušky na:

Valašské frgály podle Janinky

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
20× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Ze 100 ml vlažného mléka, lžičky cukru, lžičky mouky a droždí, vymícháme kvásek.
  2. Než vzejde, utřeme cukr s máslem a přidáme žloutky.
  3. Do této směsi přidáme vzešlý kvásek, zbytek mléka, jemně osolenou mouku a vypracujeme středně husté těsto.
  4. Máslo, hrubou mouku a cukr promícháme v míse a rukama mneme tak dlouho, dokud se nám v prstech nedělají drobné kuličky, tak si připravíme tzv. drobenku.
  5. V menším hrnci si rozpustíme máslo na potření, do kterého po zchladnutí přimícháme rum (touto směsí pak potíráme upečené koláče).
  6. Vykynuté těsto rozdělíme na bochánky a necháme je opět vykynout.
  7. Poté rozválíme bochánky válečkem na velmi tenký plát, natřeme je náplní (použijeme např. hrušková či jablečná povidla, borůvková povidla...), posypeme drobenkou a zase necháme vykynout.
  8. Troubu předehřejeme cca 180 °C, před tím, než dáme budoucí frgály do trouby, propícháme je vidličkou.
  9. Pečeme tak dlouho, až nám okraje frgálů jemně zčervenají.
  10. Ihned po vytáhnutí koláče z trouby kraje frgálů potíráme máslem s rumem. Nakonec frgály posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kulajda |25. listopadu 2013
krásné Odpovědět
Polda |17. řijna 2013
frgály miluju, ukládám 1* Odpovědět
lubela |15. řijna 2013
vyzkouším Odpovědět
Penelope |15. řijna 2013
Miluju frgály...vyzkouším :) Odpovědět
petrapo |15. řijna 2013
dlouho se na frgály chystám, tak vyzkouším Odpovědět
Lucie Kohelová|16. řijna 2013
mňam! Odpovědět
mamca595|16. řijna 2013
určitě vyzkouším.-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!