Staňte se našimi fanoušky na:

Trhanec-podle Pohlreicha(sobotní vaření)

Autor receptu: janatka (94 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s cukrem a solí, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi. V pánvi rozpusťte máslo, vlijte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm. Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou. Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte na kousky nakrájené jablko,nasekané na drobno ořechy a promíchejte. Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte. Trhanec dejte na talíř, zlehka ho posypte moučkovým cukrem a podávejte.Jeden jsem polévala roztopeným medem a druhý je s jablíčky.Toto množství je na dva trhance.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Teris19 |23. řijna 2013
pěkné Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!