Staňte se našimi fanoušky na:

Telecí maso dušené s jemnou zeleninou

Autor receptu: BarusatkoG (253 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Telecí maso nakrájíme na menší kousky (asi 4 na porci), vložíme do horkého oleje, rychle opečeme, osolíme, přidáme rajčatový protlak, polovinu dávky másla, vše zalijeme vývarem z masa nebo vodou a částečně podusíme. Potom přidáme očištěnou mladou mrkvičku, na hranolky nakrájenou brukev a na růžičky rozebraný květák a vše dusíme téměř do měkka. Nakonec přidáme zbylé syrové máslo, na kousky nakrájenou dužinu z oloupaných rajčat, vše krátce podusíme a podle potřeby ochutíme solí. Další varianty chutí receptu lze docílit přidáním kari koření, žampiónů, šunky, slaniny nebo ho lze zjemnit přidáním kysané smetany. - Recept cca na 5 porcí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

daramacho |15. řijna 2013
dobré Odpovědět
JarcaPralinka|17. řijna 2013
hmm Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!