Staňte se našimi fanoušky na:

Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi

Autor receptu: IvankaMaminka (372 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou formu o průměru 26 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dobře vychlazené nakrájené máslo, cukr a mleté mandle dejte do robotu a udělejte drobenku. Polovinu drobenky odložte. 2. K ostatní drobence přidejte 140 g mouky a kúru z citronu a zpracujte na hladké těsto. To dejte do formy a rukama vtisknete na dno i lehce do boku. Pečte patnáct až dvacet minut dozlatova, pak nechte deset minut chladnout. 3. Z odložené drobenky odsypejte pár lžic a přidejte k ní vajíčka, 25 g mouky, skořici a prášek do pečiva a vymíchejte do měkkého těsta. To přendejte na koláč, navrch naskládejte polovinu pokrájených švestek, ty ještě pocukrujte a poprašte skořicí. Pečte deset minut a pak přidejte druhou polovinu švestek, opět pocukrujte a pečte dalších deset minut. Pak švestky posypejte zbylou drobenkou a mandlovými lupínky a ještě dvacet minut dopečte dozlatova. Nechte zchladnout, poté nakrájejte.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hana.molcarova |1. července 2013
krása Odpovědět
sari |4. května 2013
mnam Odpovědět
Sona |5. ledna 2013
prostě nádhera :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!