Staňte se našimi fanoušky na:

Sušená dýně

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Veganské
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Dýni očistíme a nakrájíme na kostky cca 2 x 2 cm. Uvedená váha dýně je v očištěném stavu. Krájíme do velkého hrnce. Dýni zalijeme vodou a octem a necháme 24 hodin louhovat.
  2. Druhý den vodu slijeme a dýni propláchneme. Prosypeme cukrem a necháme dalších 24 hodin stát (vodu nepřidáváme, dýně pustí šťávu).
  3. Další den dýni 5 minut společně s kořením povaříme v puštěné šťávě, necháme okapat a sušíme v pootevřené troubě asi při 50°C (dokud Vám nepůjde lehce od papíru a nebude se lepit navzájem).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

megan |12. řijna 2015
vypadá zajímavě :) Odpovědět
kojaníček |23. května 2013
Už mám vyzkoušeno - ideální místo kandovaného ovoce do vánočky, biskupského chlebíčku, marokánek a tak, ale super i jen tak na mlsání Odpovědět
nikita066 |4. května 2013
až budou, vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!