Staňte se našimi fanoušky na:

Šumavská zelnice

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Na sádle krátce osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme plátky klobásy nebo uzeného masa. Za stálého míchání opečeme, přisypeme mouku a ještě chvíli mícháme. Zalijeme teplou vodou a vzniklou zásmažku rozmícháme. Ochutíme paprikou, na plátky nakrájeným česnekem, přidáme kysané zelí, namočené houby a osolíme. vaříme až je zelí měkké. Hotovou polévku zalijeme smetanou a dochutíme pepřem. Do jiného hrnce dáme vařit vodu. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, dáme do vroucí osolené vody a vaříme doměkka. Vodu slijeme, přidáme máslo, mléko a mixérem vyšleháme na hladkou kaši. Horkou polévku nalijeme na talíř a doprostřed polévky položíme porci bramborové kaše. Posypeme čerstvým tymiánem a plocholistou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!