Staňte se našimi fanoušky na:

Tvarohové knedlíky, noky

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

SE ŽAHOUREM Knedlíky - 50g másla, 2 lžíce moučkového cukru, 2 vejce, 1 žloutek, 350g měkkého tvarohu (250% tuku), špetka soli, asi 100g strouhanky, moučkový cukr na posypání Utřeme máslo s cukrem, zašleháme vejce a žloutek, přidáme prolisovaný tvaroh, sůl a strouhanku. Těsto necháme chvíli odpočinout, pak z něj vytvarujeme menší knedlíčky a po částech je uvaříme v mírně osolené vodě - vaříme podle velikosti cca 8 minut. Žahour - 1/2kg borůvek, 1/4 l mléka, lžíce másla, 50g cukru, lžička solamylu nebo maizeny Očištěné borůvky podlijeme polovinou mléka, přidáme máslo a cukr, povaříme. Pak zahustíme škrobem rozmíchaným ve zbytku mléka. Knedlíky rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou, můžeme je i pocukrovat. S BRUSINKOVOU OMÁČKOU Knedlíky - 150g strouhanky, 40g změklého másla, 2 žloutky z vajec L,1 celé vejce L, 60g cukru, 500g nízkotučného tvarohu, případně trochu mouky, sůl + 40g vlašských ořechů, 2 lžíce másla Máslo promíchejte do krémové hustoty. Postupně přidávejte za stálého míchání žloutky, vajíčko a cukr. Přidejte dobře odkapaný tvaroh a promíchejte. Na závěr vmíchejte strouhanku. Nechte odležet v chladu 30 minut. Pokud je těsto příliš měkké, vmíchejte trochu mouky. Omáčka - 1 sáček (342g) čerstvých brusinek, 1 vanilkový lusk, 1 menší rulička skořice, 80g cukru, 150ml brusinkového nektaru, 2 vrchovaté lžičky škrobu Mezitím dejte brusinky do hrnce. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábněte dřeň. Vanilkový lusk i dřeň, skořici, cukr a brusinkový nektar povařte v hrnci asi 15-20 minut. Skořici a vanilkový lusk vyndejte a odstraňte. Škrob rozmíchejte v troše studené vody a vmíchejte k brusinkám. Nechte projít varem a dejte vychladit. Z tvarohového těsta tvořte lehce pomoučenýma rukama malé knedlíčky. Ty vhoďte do lehce osolené vody a vařte 6–8 minut. Knedlíky vyndejte děrovanou naběračkou a nechte okapat. Máslo nechte rozpustit a najemno sekané ořechy v něm krátce opečte. Tvarohové knedlíky ozdobte opečenými ořechy a polijte brusinkovou omáčkou. S POMERANČOVOU OMÁČKOU Těsto - 250g odtučněného tvarohu, 1 vejce M, 70g pšeničká krupice, Vše smícháme, pomocí dvou lžic tvarujeme noky a vaříme v osolené vodě 3-4 minuty. Omáčka - 100g pomeranč, 60g třtinový cukr, 50ml smetana na vaření 10-12% Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme nakrájený pomeranč zbavený všech bílých částí, podlijeme vodou a necháme provařit, přidáme skořici, smetanu a rozmixujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!