Staňte se našimi fanoušky na:

Tortelli nasladko

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme máslo nakrájené na kostičky a cukr. pak přidáme vanilkový cukr, sůl a jako poslední limetkovou (nebo citronovou) kůru. Přivedeme za stálého míchání k varu, jakmile začne směs vřít, sundáme hrnec z plotny, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a mícháme dokud se všechno nespojí v pevné těsto. Hrnec dáme znovu na plotnu a na mírném ohni vaříme několik minut, až uvidíme na dně bělavý povlak. Těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout, pak vmícháme vejce jedno po druhém. Následující vejce přidáme vždy, až když je to předchozí úplně do těsta vmícháno. Měla by vzniknout řídká, ale ne moc tekutá směs. Do vysokého hrnce nalijeme olej a rozpálíme ho na vysokou, ale ne vroucí teplotu (asi 170-180°). Tortelli se musí smažit pomalu, aby se nespálily, proto nejdřív uděláme zkoušku s trochou těsta. To by mělo pomalu zlátnout. Do oleje rozpáleného na správnou teplotu lžící dáváme těsto velikosti ořechu. Napočítáme do pěti a tortelli otočíme, aby se rovnoměrně vyfoukly ze všech stran. Sběračkou pak vyndáme dozlatova usmažené tortlli, položíme je na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný olej, a obalte v krupicovém cukru. Nejlepší jsou ještě teplé a skladovat je můžeme v uzavřené plechové krabici vyložené papírovou utěrkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!