Staňte se našimi fanoušky na:

Povidla jablečná

Autor receptu: Janina K. (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omytá, odjádřená jablka nakrájíme na malé kousky. Vložíme do hrnce, přidáme ostatní suroviny a pod pokličkou pečeme za občasného promíchání cca 2 hod. na 180°C - střední rošt. Necháme do rána v troubě zchladnout. Druhý den slijeme vodu z pokličky a rozvařená jablka ponorným mixérem rozmixujeme dohladka. Poté dáme opět do trouby a pečeme jako předešlý den - jen bez pokličky, do zhoustnutí. Hotová plníme do skleniček vypláchnutých rumem, aby neplesnivěla. Otočíme na 5 min dnem vzhůru, takto vydrží min.rok. Pro jistotu můžeme 10 minut ve vařící vodě sterilovat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!