Staňte se našimi fanoušky na:

Malinové sladkosti

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

CHARLOTTA 20 cukrářských piškotů, 1/2 kg malin, 400g měkkého tvarohu, 150g krupicového cukru, 2dl bílého jogurtu, 3 bílky, 50g práškové želatiny, 1 vanilkový cukr, 40-50ml rumu, voda Želatinu namočíme do 1dl vlažné vody, promícháme a necháme 15 minut bobtnat. Čtvrtinu malin si dáme stranou, zbytek rozmixujeme. Tvaroh rozšleháme s polovinou krupicového a vanilkového cukru, vmícháme jogurt, rozmixované maliny a rum. Nabobtnalou želatinu opatrně rozpustíme v teplé vodní lázni a vmícháme do tvarohové hmoty. Na konec vmícháme tuhý sníh z bílků a zbylého krupicového a vanilinového cukru. Naplníme do kulatou vyšší formu a necháme 4 hodiny v chladnu ztuhnout. Pak dno formy krátce ponoříme do horké vody a opatrně vyklopíme na mísu. Kolem dokola obložíme cukrářské piškoty, ovážeme širokou stuhou a vršek ozdobíme zbytkem malin, případně i šlehačkou se ztužovačem. ROLÁDA 6 vajec, 6 lžic špaldové polohrubé mouky, 6 lžic krupicového cukru, maliny čerstvé nebo mražené; Krém - 240g másla, 160g moučk. cukru, hrst malin, 2 žloutky z vejce L, vanilk. cukr Celá vejce ušleháme v míse s cukrem do husté pěny, po částech vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na velký plech s pečícím papírem a zprudka pečeme asi 8 minut na 200-220°C, dozlatova. Horký piškotový plát překlopíme na vlhkou utěrku, stáhneme papír a plát utěrkou zarolujeme, necháme vychladnout. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a ochutíme vanilkovým cukrem. V misce utřeme změklé máslo do pěny, po částech do něj vmícháme utřené žloutky s cukrem a vyšleháme, nakonec do krému vmícháme rozmačkané maliny. Vychladlý plát rozvineme, potřeme větší částí krému a svineme do rolády. Povrch rolády potřeme zbylým krémem a ozdobíme malinami (případně jahodami).

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!